Zoeken
  • Hristina Maas

Raw cheesecake aardbei - bramen taart

Bijgewerkt: 21 mei 2019


Voor de bodem

- 100 gr amandelen(paar uur geweekt)

- 150 gr yogi and Yousef Dadels dadels

- 50 gram kokosrasp

- 50 gram gemengde bessen (optioneel)


Voor de vulling

- 200gr cashewnoten (paar uur geweekt)

- 100 gram gesmolten kokosolie

- 1 tl. vanillepoeder

- 1 citroen. (rasp van een citroen en het sap)

- 300 gr aardbeien (of frambozen) (evt diepvries)

- extra fruit als topping


Bereiding:

De Bodem: Zet de cashewnoten en amandelen in een apart bakje een paar uur te weken in water (of even snel koken in een klein pannentje, maar dan moet je wel een goede blender hebben om het nog goed smeuïg te krijgen).

Bekleed de bodem en de zijkant van een bakvorm met bakpapier (liefste 18-20 cm, groter wordt de taart lager, of maak een dubbele portie).  


smeer eerst de zijkant in met kokosolie dan blijft het bakpapier goed plakken.

Ontpit de dadels. 

Maal eerst de amandelen fijn, wel nog dat het stukjes zijn, in de keukenmachine en voeg daarna de dadels toe. Laat de machine draaien totdat het een bal vormt. Haal de bal eruit en bekleed hiermee de bodem van de bakvorm.


De vulling: Maal de cashewnoten in de keukenmachine helemaal fijn.

Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en laat de keukenmachine draaien totdat het een goede emulsie is. Schep de helft van de het mengsel eruit in de bakvorm.

Voeg nu de aardbeien toe en mix tot een gladde mix. Bewaar er een paar voor eventueel de garnering.


Zet hem minimaal 1 uur in de vriezer, als je hem snel wilt gebruiken. Lekkerder vind ikzelf 4 uur of langer omdat ie dan echt hard is. Dek hem wel af met huishoudfolie voordat je hem in de vriezer zet.


Als ie is opgestijfd, haal hem uit de vriezer, haal hem uit de vorm en leg ter versiering een paar aardbeien of ander fruit bovenop de taart. Zet hem even een half uurtje buiten de koelkast, voordat je hem serveert. Het is heel persoonlijk hoe je de taart wilt eten. Koud is ie ook superlekker, maar dan is het meer een ijstaart als toetje.


VARIATIETIP: je kunt de vulling ook maken met amandelen of half om half met amandelen of voeg eventueel een aantal extra hele aardbeien toe aan de aarbei-emulsie, dat geeft een leuk effect als je de taart in punten snijdt


#recept #heerlijk #gezond #aardbeitaart

#vegan #suikervrij

#yogiandyousef #kokosrasp #cheesecake

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven