Zoeken
  • Hristina Maas

The Classic - Chocolade kokosroomtaart -


Voor de bodem

150 gr ongezouten notenmix 8 zachte Yogi and Yousef dadels 1 a 2 theelepels kaneel

– snufje zout


Voor de vulling – 1 cup bio cacao poeder – halve reep pure chocolade als topping, nootjes of vers fruit (of allemaal!) – 8 a 10 zachte Yogi and Yousef dadels 60 gram extra virgin kokosolie 2 theelepels vanille essence of extract 2 blikken kokosmelk (gebruik de kokosroom van de bio winkel met echte kokos erin en geen kokosmelk met kokosextract erin) Zorg dat je de blikken in de koelkast bewaard nadat je ze hebt gekocht. Zo scheid de room zich van het water. De room heb je nodig voor de taart. Het water kan je gebruiken voor een chia pudding toetje, of in de curry wok)


Bereiden


Bodem:

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot ze fijngemalen zijn. Test vervolgens even met je vingers of de noten / dadelmix redelijk plakt. Is je mix te droog, dan even 1 a 2 extra dadels bij doen.

Doe de bodemmix in een springvorm (20cm) en druk deze goed plat. (zijkant meepakken kan, hoeft niet) Zorg ervoor dat je bodem niet te dun is. Ongeveer 1 cm is goed. Kleinere of grotere springvorm kan ook. Je taart wordt dan iets hoger of wat platter. Spoel de keukenmachine goed schoon! Deze heb je weer nodig voor de vulling.


Vulling: Smelt de kokosolie als eerst. Doe de dadels, cacao poeder, vanille extract, kokos room en de gesmolten kokosolie in de keukenmachine en blend deze ongeveer een minuutje tot alles goed gemend en glad is. Giet de vulling over de bodem in de spingvorm. Voor de finishing touch rasp je de extra chocolade overheen. Laat vervolgens de taart opstijven in de koelkast.


Eet smakelijk!
#kokos #room #chocoladetaart #vegan #gezond #lekker #raw #nobake #yogiandyousef #dadels

80 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven